Wat is shortlease?

Heb je tijdelijk een auto nodig en wil je vastzitten aan een langlopend contract? Dan is shortlease echt iets voor jou. Contracten bij shortlease zijn snel en makkelijk opzegbaar. Je gaat een korte vastgestelde leaseperiode aan, waarna je de overeenkomst kunt opzeggen. Hierdoor heb je veel flexibiliteit binnen je overeenkomst. Zodra je geen gebruik meer wilt maken van de leaseauto, zeg je het contract gewoon op. Houd er rekening mee dat de opzegtermijn per leasemaatschappij verschilt. Bij de ene maatschappij kun je dagelijks opzeggen, terwijl je bij een ander misschien een opzegtermijn van 1 maand hebt.

Wil je geen langlopend contract en heb je voor een korte periode een auto nodig? Dan is shortlease een ideale oplossing. Je bent direct mobiel en je hoeft geen grote investering te doen om toch in een nieuwe auto te rijden. Alles is inclusief, zo ook onderhoud en verzekeringen, tegen een vooraf afgesproken looptijd en een vast bedrag per maand. Geniet van het gemak en de zekerheid van mobiliteit zonder verrassingen.

Voor wie is shortlease uitermate geschikt?
Shortlease is niet alleen handig voor ondernemers, ook particulieren kunnen er gebruik van maken. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe baan en zit je even zonder auto? Dan overbrug je deze periode met shortlease. Misschien werk je voor een opdracht tijdelijk op locatie of heb je om een andere reden voor een korte periode een auto nodig. Dan biedt shortlease uitkomst. 

Heb je doorgaans weinig behoefte aan een auto, maar wil je nu wel met de auto op vakantie. Kijk ook dan eens wat shortlease voor jou kan betekenen. Shortlease is ook ideaal om een auto een tijdje uit te proberen. Vaak is een proefrit veel te kort om te beoordelen of een auto echt goed bij je past. Met shortlease kun je voor een langere periode in een auto rijden en kijken of dit de auto is die je wilt aanschaffen.

Ben je een startende ondernemer en wil je niet meteen aan een lang leasecontract vastzitten of kun je nog geen grote investering voor de aanschaf van een auto doen? Ook dan is shortlease de oplossing!

Voor bedrijven is het interessant om voor deze leasevorm te kiezen bij uitbreiding van hun wagenpark tijdens drukke periodes. Ook wanneer personeel wordt aangenomen met een contract voor bepaalde tijd, is shortlease een mooie optie om toch een leaseauto aan te kunnen bieden.

De voor- en nadelen van shortlease
Shortlease kent een aantal belangrijke voordelen:

- Je betaalt een vast bedrag per maand.
- Je hoeft geen langlopende contract af te sluiten.
- Shortlease is in de regel voordeliger dan huren en flexibeler dan leasen met langlopende contracten.

Er zijn ook een aantal nadelen om rekening mee te houden:
- De maandelijkse kosten zijn iets hoger dan bij langlopende leasecontracten.
- De leasemaatschappij blijft de eigenaar van de auto.

Laat je altijd goed informeren over de mogelijkheden voor shortlease. Ben je benieuwd wat er voor jou allemaal mogelijk is? Bezoek dan de website van Leasevergelijker. Hier vind je een handig overzicht en krijg je een duidelijk overzicht van de beste leasedeals voor jouw situatie!