Wat is private lease?

Wil je zorgeloos in een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand? Kies dan voor private lease. Private lease is ideaal voor particulieren die in een nieuwe auto willen rijden, maar niet de financiële middelen hebben om in één keer een grote investering te doen.

Bij private lease verschilt de looptijd van het contract van 12 tot 60 maanden en alles ertussen in. Het maandbedrag is inclusief kosten voor reparaties, de verzekering, belasting, onderhoud, schadeherstel,  afschrijvingskosten en pechhulp. Kosten voor brandstof, parkeerkosten en eventuele boetes zijn voor rekening van de leaserijder.

De hoogte van het vaste maandbedrag stelt de leasemaatschappij vast door onder andere te kijken naar de marktwaarde van de auto, de duur van het contract en het aantal kilometers dat je verwacht te gaan rijden. Maak voor de kilometers een realistische inschatting, want bij overschrijding van het vastgestelde aantal kilometers betaal je extra kosten.

Welke auto kies je?
Waar je voorkeur ook naar uitgaat, een kleine stadsauto, een elektrische auto of een stoere SUV, een occasion of een nieuwe auto, met private lease weet je zeker dat je in een auto rijdt die aan je wensen voldoet. Omdat de keuze ongekend is, is ook het aanbod groot. Vergelijk je voorkeuren met elkaar en kijk wat het beste bij je past. De voorwaarden van leasecontracten zijn bij iedere leasemaatschappij anders. Kijk goed welke kostenposten er bij de maandelijkse kosten zijn inbegrepen. Dit kan nogal verschillen. Soms zijn de kosten voor rechtsbijstandverzekering of vervangend vervoer bij het pakket inbegrepen, maar soms moet je de opties aan je leasepakket toevoegen. Hiervoor worden dan meestal extra kosten in rekening gebracht.

De voordelen van private lease

Private lease kent een aantal belangrijke voordelen:
- Je betaalt een vast bedrag per maand.
- Er zijn geen onverwachte kosten voor reparaties.
- Er zijn geen onverwachte kosten voor onderhoud.
- Er is geen grote privé-investering nodig.
- Na de leaseperiode kun je de auto weer inleveren. 


De nadelen van private lease

Private lease kent ook een aantal nadelen:
- Je gaat voor een aantal jaar een financiële verplichting aan.
- Je wordt nooit eigenaar van de auto.
- Contractbreuk is kostbaar.

Bescherming bij private lease
Let er bij het leasen van een auto op of de betreffende maatschappij het Private Lease Keurmerk van Stichting Keurmerk Private Lease heeft. Alleen leasemaatschappijen die hun klanten eerlijke voorwaarden kunnen overleggen en beschermen tegen te hoge financiële lasten, komen voor dit keurmerk in aanmerking. Deze leasemaatschappijen herken je aan het keurmerk-logo. Daarnaast zijn er nog een aantal voorwaarden opgenomen om de klant zo goed mogelijk te beschermen. Deze voorwaarden zijn in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld.

Er zijn heel veel aanbieders voor het leasen van een auto. Hoe vind je de beste deals voor jou? Bezoek de website van LeaseVergelijker. Hier vind je de beste leasedeals. Ook geeft www.Leasevergelijker.nl je  direct een duidelijk overzicht. En dat scheelt je dan weer veel tijd.